Těstoviny ala lasagne | RECEPT

Ahoj, nepochybně v dnešních dnech trávíte spoustu času u vaření a pečení. Já sama ráda něco vymýšlím nebo jím, haha. No a dnes jsem sice neplánovala fotit recept, takže nemám extra fotky, ale jídlo, co jsme dnes připravovali k obědu, bylo tak výborné, že se o recept musím podělit :)

Jde o recept na těstoviny dělané na styl lasagní. Já osobně měla lasagne asi dvakrát v životě a moc mi nechutnaly. Nicméně tyhle těstoviny byly lahůdkou. Něco mezi boloňskými špagetami a lasagnemi.


co budeme potřebovat:
těstoviny
mleté maso
rajčatový protlak
cibule
koření (sůl, pepř, muškátový oříšek, bazalka, oregano) a olej
mléko
máslo
mouka


Nejprve si uvaříme těstoviny. My zvolili penne a použili jsme rovnou celé balení. Budou se zapékat v pekáči, tak aby jich bylo dost. Mezitím, co se těstoviny vaří, začneme s masem. Nejprve si na oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso. Použili jsme 500 g hovězího. Když se maso začne zbarvovat přidáme rajčatový protlak a koření. Samozřejmě dochucujte podle vaší chuti, my jsme přidali sůl, pepř, muškátový oříšek, bazalku a oregano. Nechali jsme dodělat maso a dodali vodu, aby nám vznikla omáčka. Promícháme těstoviny s masem a omáčkou.

Začali jsme tvořit bešamelovou omáčku. Půl litru mléka jsme ohřívali cca 5 minut, a pak nechali trochu vychladnout. Důležité je, aby se mléko nevařilo, a tak je lepší ohřívat na menším plameni. Zatímco mléko chladne, připravíme si jíšku. Rozpustíme cca 50 gramů másla a přisypeme mouku. Promícháme pořádně, aby nevznikly hrudky, a když částečně zezlátne, začneme přidávat mléko.

Jakmile vznikne hustá omáčka, můžeme dát vše do pekáče. Těstovinovo-masovou směs vysypeme do pekáče a navrch rozetřeme bešamelovou omáčku. Pečeme cca půl hodiny v troubě na 180°C. Zkrátka do chvíle, kdy vrch zezlátne a vše se vám bude zdát hotové :)


Z pekáče nám vzniklo cca 9 porcí. Bylo to opravdu vynikající a doporučuji vám to vyzkoušet. Mějte se krásně a dejte vědět, jestli to vyzkoušíte :)

-Nikol

0 komentářů