Vlasy, vlasy, kolik je vás asi? | BEAUTY

Krásný večer!

Teď jsem se tak zamyslela a uvědomila si, že jsem se ostříhala... Na krátko.. Asi poprvé od školky... A i když se mi to líbí, tak už mi dlouhé vlasy chybí, haha!


Krátké vlasy si teď užívám, mám je většinou jen rozpuštěné a je to super. Nicméně jsem celý život milovala dlouhé vlasy, proto jsem se také nerada stříhala a měla je vlastně vždy dlouhé. Teď jsem je měla asi po prsa, skoro k pasu. A teď je mám sotva na ramena. A tomu teda říkám změna!
Když si porovnám fotku před s nynějškem.. je to znát, haha.

po

před

Většina holek se stříhá v létě, aby jim vlasy nepřekážely, ale já jsem si v létě užívala nošení drdolů a culíků. Konečně jsem si uvědomila, že i tyto dva účesy jsou plnohodnotné a hezké. Já jsem totiž na účesy trochu úchyl... Jen tak v rozpuštěných vlasech mě často neuvidíte. Většinou si pletu různé druhy copánků, spínám pramínky sponkou apod. Jenže s krátkými vlasy se toho moc dělat nedá. Dokonce ani doma, když si chci dát vlasy do drdolu, aby nepřekážely, mi takto krátké vlasy nejsou sepnout. Na druhou stranu ani tolik nepřekáží, jako ty dlouhé, takže nemám až takovou potřebu je nějak spínat. Doma to vyřeším snadno - čelenkou. Jenže s perleťovými kočičími oušky do školy úplně nechci, haha. Čelenka se mi moc líbí, ale nevěřím si natolik, abych s tím vyšla ven. Paradoxně dát fotku na internet mi nevadí, ale to už je prostě iluze internetu...


Nicméně i pokusy o účesy tu mám. Zaplétaný copánek tak úplně nejde, což můžete vidět hned na první fotce, haha. Culík vypadá také dost vtipně, ale aspoň je takový roztomilý. Sice musí být položený nízko, jinak udělat nejde, ale aspoň něco. Nejideálnější je pro mě použít sponky nebo zaplést jen nějaký pramínek.

copánek

culík

dva pramínky spletené do copánků a sponkami připnuté ke straně hlavy

stejný účes, jen zepředu

copánek spletený z pramínku na jedné straně

Nerada bych vyzněla, že se mi krátké vlasy nelíbí. Já si je zatím užívám, ale sem tam se mi začne stýskat i po těch dlouhých. Ale moje vlásky už byly hodně zničené a potřebovaly regeneraci. Většinou vlasům stačí sestříhat konečky, ale já se nestříhala až moc dlouho, vlasy mi hodně vypadávaly a byly řidší. Proto také omezuji barvení, tepelnou zátěž a zakoupila jsem si šampon Alpecin v lékárně. Je to tzv "hair energizer", což znamená, že by měl vlasy posílit. Měl by pomoct právě v regeneraci a zajistit zhuštění vlasů. Přece jen mi vlasy hodně prořídly od doby, kdy jsem je začala zatěžovat. Vlasy se snažím mýt jen dvakrát týdně, ale většinou to nevydržím a umyji je alespoň třikrát. Příliš časté mytí vlasy totiž také oslabuje. Nejsem žádná vlasová specialistka nenno kadeřnice, jen říkám, co si myslím a co se mi většinou potvrdilo.
ALPECIN Hair Energizer Coffein Shampoo C1 250 ml | kaufen ...
obrázek jsem našla na googlu, ale mám přesně tento

Doufám, že mi vlásky do léta opět dorostou a snad budou zdravější než doposud. Vlasy totiž můžete různě upravovat (barvit, fénovat, žehlit, kulmovat, tupírovat), ale nestojí to za jejich zničení. Zničené totiž budou vypadat hůř, věřte mi. Samozřejmě, že všechny si v pubertě myslíme, že všemu rozumíme lépe než třeba rodiče nebo vlastně kdokoliv. Ale nakonec vám dojde, že všichni měli pravdu. Jenže "hubu si namlít" musíte sami, že jo. Haha.

Tak to je asi vše, co jsem chtěla zmínit ke svým vlasům. Určitě se ještě ozvu, jak se vyvíjí můj boj za zdravé vlasy :) Zatím se mějte krásně! (a pečujte o svoje vlasy)

Nikol <3

0 komentářů